RESTAURANTE MAREMAR

RESTAURANTE MAREMAR

Pinedo (Valencia), ESPAÑA 2018

The studio of Jose Barea Arquitectos has been selected to completely renew the image of the Maremar restaurant, located on the Pinedo promenade. We are in an environment in which the sea is the protagonist and this has been the starting point in the design of the project. It is proposed a space full of maritime connotations that convey to the client the essence of the environment in which they are located.

The space is configured by locating the main room on the side near the sea, thus favoring views and ventilation. The service area is on the opposite side.

This main room is characterized by the design of the ceiling, formed by wooden planks arranged in such a way that they symbolize, subtly, the hull of a boat, through which indirect lighting is integrated.

The materiality and tonalities used are inspired by the deep sea cargo of the place. The bluish and green tones, separation of spaces by ropes and the choice of furniture are clear references to the importance of the sea in the restaurant.

The intention is to create a transparent and permeable space where the client can quickly identify the different environments of the restaurant, maintaining a cohesion between all the elements that make up the project and generating spaces that envelop the user of the feeling of being in front of the sea.

RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR
RESTAURANTE MAREMAR