CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA

CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA

Proyecto finalista

The project of the Secondary School in Algimia de Alfara, Valencia, is formed by the main L-shaped building that houses the teaching program and the rectangular volume, which is used for the sports program. In the central space created, the sports courts and the garden will be placed, spaces for recreation and sports.

The general idea is based on a proposal of simple and pure volumes, obtaining an optimum proportion for the use and furnishing of each of the spaces. It is necessary to emphasize, in the space of relationship and communication created through the central Atrium, which allows optimal relationship spaces, which at the same time integrate vegetation and lighting with natural ventilation. The exterior spaces are projected in the central area and the parking spaces next to the two accesses that the School Center has. The volume of the gym has a single floor. On the contrary, the building in L, has ground floor in the longitudinal volume and ground floor and first floor in the transversal, coinciding this with the volume of the Atrium, where practically all the teaching program of Secondary is concentrated.

CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA
CONCURSO IES ALGIMIA DE ALFARA